Suomi
YK YK-Reissuni pataljoona

YKSM-4Huomio Huomio Fasset ja muut alhaalla olleet!!!
Klikkaa muistolaatasta ja auta

AVI tiedosto(2,3Mekaa)
Tervetuloa...UN
Vuosi on 1994 kun tieto lähdöstä YK joukkoihin varmistuu.

Niksula
Normaali koulutus niinisalossa ja matkaan. Laskeudumme Skopjeen 20.04-1994 illalla. Siirtyminen tulevaan asemapaikkaani Tetovoon sujuu LÄYHYN etupenkillä ihmetellen paikallisten pihavaloja jotka ovat aivan liian ylhäällä.(Luulin niitä lentokoneen valoiksi).
Ensimmäisenä aamuna pohojalaanen luanto joutui koville kun huomasin ettei lakiaa aluetta missään. Tetovon kaupunki on kaikilta ilmansuunnilta vuorten ympäröimässä laaksossa. Ja ne vuoret ei ole mitään piäniä mäennyppylöötä.
Camb Elisabet Mäkiä..Moskeija ..Keskusta..Kylä talvella hekosta
Eipä siinä mitään.Minut oli määrätty korjaamojoukkueeseen kolmen muun hiutaleen kanssa joten, ei muuta kun hommia painamaan.Meilla oli hyvät johtaja ja varajohtaja. Tokihan paskaaset sun muut hanttihommat iski mutta ei mitään kyykytys menttaliteettia.Minulla oli henkilökohtaisena hommana kylmälaitteet koulutuksen mukaisesti. Joitain kolari-,hinaus-ja kreikan konvoikeikkoja iski vuodenaikana.
Tienpäällä..Jeeppi.. Norskien kontti..Lumikko 60d hj-60..Mp Tessan tuliaisia..Pasi
Joopa joo olihan meillä siellä alhaalla muutakin tekemistä kuin vain Suomiammattiin liittyvää.Välillä iski pykälä ,välillä heko partio. Tarvittaessa oli motivaatioammuntoja pistoolista aina 12,7 raskaaseen kookoohon.Joskus komentopaikan Nyrkkiin kuuluvat jouduttiin vahvennus harjoituksiin. Korjaamonporukka sai kierrellä ympäri alueet eri poseilla,joskus jopa eri maassa jolloin tuli nähtyä oikeastaan koko UMPRAFORIN alue.
Pykälä..Heko Motivaatio ammunnat..Nyrkki vahventaa.. Nyrkki perillä..Tie tukos.. Pleso
Seuraavaksi SUPA eli mitä tein ja teimme vapaaaikana.Okei Mahdollisuuksiahan oli "laidasta laitaan".Tetovon alueella tietysti kävimme syömässä todella hyviä paikallisia ruokia.Kaljakuppiloita löytyi kylältä riittämiin.Ohridin kaupunki etelä Makedoniassa oli todella siisti ja hieno paikka. Lähialueista Kreikka oli suosittu Bulkaariassa kävi porukka ostoksilla jotkut meistä pääsi käymään myös Albaniassa.Mielenkiintoinen maa. Ja olihan meillä Suomilomat.Ainakin meillä perheellisillä oli kovasti innokkaita kotijoukkoja.
Restaurant..OhridTassos Kreikka.. Altaalla Kreikas..Zaika Bulgaria.. Bulkaarian Neitejä..Albania..Suomiloma
Eipä sitten muuta ku viimeinen Skopsko
Viimeinen kalja

Elämää YK-joukkojen jälkeen!Onko sitä?
Monista voi tuntua ettei Keikan jälkeen ole mitään.Mutta meidän porukka on pitänyt "tiiviisti" yhteyttä Kerta pari vuoteen on ydinjoukkomme Briiffannut jossain päin suomea tai olemme olleet risteilyllä.Kaikki jutut on kelattu jo moneen kertaan Mutta se yhteenkuulumisen tunne jatkuu. Teille alhaalla oleville/hiljattain kotiutuneille PITÄKÄÄ yhteyttä.
Sivulla alkaa olla liikaa kokoa joten tämä loppuu tähän.
Koko Albumi pikkukuvina joista on linkit Isoihin kuviin

WWW Osoitteita
Sinibarettiliitto--Sinibarettiliitto
Hölkkäri On Web--yk juttuja
Suomensotilas lehti--Suomen puolustuvoimista kertova lehti
Sotilasvarusteita--Milpro
Pohjanmaan sinibaretit--Pohjanmaan sinibaretit
kotisivun alkuun

Sisällysluettelo