05.05 2019


Humber Hawk:in haku päivä koitti VIHDOINKIN.Kello oli soimassa kuudelta aamulla mutta ku silmät aukes jo klo 05:00 niin ei ku paxi poskeen ja baanalle. Aamulla oli pakkasta noin 5 astetta kun jyräytin kaverin Merssun tulille ja matka alkoi. HUOM on tosiaankin Toukukuun viides päivä ja LUMI maassa!! No vanha rekkakuski ajaa kelissä kuin kelissä ja eipä ollut pahemmin liikennettä. Pikkasen yli klo 07:00 kaarroin Viitasaaren ABC:lle kaffeelle ku absi on noin puolessa välissä matkalla. Kaffittelun ja tankkauksen jälkeen matka jatkui kohti määränpäätä. Välillä paistoi aurinko ja välillä pukkas lumisateen! Siihen kun vielä lisää navikaattorin lyhimmän tien niin soppa on valmis. Lyhin tie ja kuorma-auto ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

No matka meni mukavasti ja lopulta perillä.
Ja sit lähtee! Onneksi tulevalla ex omistajalla on riittävät koneet auton kääntöön. Pikkuhiljaa Humberi oli hyvässä asennossa ja oli tarkoitus aloittaa lastaus. HUOM NII mutta ku kuorma-autosta oli apukuskin puolelta sisin paripyörä tyhjä. Aloitettiin seuraavaksi renkaan vaihto. Onneksi Arto antoi varapyörän mukaan. Kummissa oli puolen kämmenen kokoinen reikä! Rengas operaation jälkeen Merssu hollille vaijeri pitkälle ja VETOO.
Tästä tänne ja niinhän siinä kävi että kunnialla saatiin kyytiin. Lastauksen jälkee oli tietysti se ympäristön kierto. Jäihän sitä kalustoa onneksi tontille/talliin. Tossa oli vaan parhaat päältä. Muuta kalustoa löytyi lisää....


Kaffeen juonti,luovarien kirjoittelu ja hieman maailman parantelua ja kohti pohjanmaata. Kotimatka meni jouhevasti ku pariin kertaan kävi koputtelemassa renkaat läpi. Kerran tankkaamassa ja ei ku usvaa putkeen. Kotona Humber varovasti vinssillä jarruttaen alas. Loppu nykäys UAZ:illa. Ku Humber totutteli uuteen kotiin niin soppaa naamaan, Merssu kuntoon ja kohti Laihiaa. Pikkasen jutustelua auton lainaajan kans rengas vaurion selvitys ja sitten hyppään pallosalaman ratin taakse. Moottorin vikavalo palaa mutta lopulta Ooppeli sytty tulille ja viimeinen siirtymä tälle päivää on edessä. Vikavalon loimottaen pääsin kotiin ja yleis silmäys MITÄHÄN PIIP tuli taas hommattua. No! Katto on ihan ok, lasit eheät, konepelli ja takaloosterin kansi suht hyvät. Ovista aukeaa kolme, Kynnyksiä ei oo ja pohjasta näkee suht monesta paikasta maahan. Penkkien rungot jos niitä rautalankoja voi rungoksi sanoa niin ne on. Kattoverhoilu joo seinä verhoilut ollu joskus..... Kone jumissa, laturi puuttuu jne. Eli summa summaarium aika hyvä projekti.


Tästä takaisin kotisivun alkuun
Tästä sivu taaksepäin
Tästä seuraavalle sivulle